Afbeelding van een verwarming - Heatco

Verwarming in nieuwbouw en renovatie

  • Het plaatsen van een volledige verwarmingsinstallatie in nieuwbouwprojecten. In deze situaties adviseren we de juiste verwarmingsinstallatie op basis van de plannen en het EPB-verslag. In particuliere woningen plaatsen we in vele gevallen vloerverwarming.
  • Het plaatsen van een nieuwe verwarmingsinstallatie in renovatie- en verbouwingsprojecten. Hier bekijken we de mogelijkheden om het verwarmingsconcept aan te passen, afhankelijk van hoe grondig de renovatie en de verbouwingen gebeuren.

Je bestaande verwarming vervangen?

Is je bestaande verouderde en inefficiënte installatie aan vervanging toe. We kijken naar de isolatie van het gebouw en andere kenmerken – waaronder de schouwopbouw - om de meest aangewezen installatie te adviseren. Is het gebouw weinig geïsoleerd, dan heb je nood aan een verwarming op basis van hoge temperaturen. In vele gevallen komt een gascondensatieketel als beste oplossing uit de bus. Ook het vervangen van een oude stookolieketel door een efficiënte en energiezuinige gasketel loont al snel.

Afbeelding van een verwarming - Heatco
Afbeelding van een verwarming - Heatco

Welke verwarmingsinstallaties zijn mogelijk?

Als verwarmingsspecialist beperken we ons niet tot één type verwarmingsinstallaties, maar calculeren en adviseren we volledig op maat de meest aangewezen oplossing. Wij plaatsen volgende types van verwarmingsinstallaties:


Dit type verwarmingsinstallatie combineren we met:

Ook grote verwarmingsinstallatie mogelijk

Heatco beperkt zich niet tot verwarmingsinstallaties in particuliere woningen. Ook voor grote gebouwen hebben wij aangepaste oplossingen. Verwarmingsinstallaties met grote vermogens en complexe configuraties vormen voor ons geen enkel probleem. Wij beschikken over alle expertise om een centrale stookplaats uit te werken en in te richten.

Denk daarbij aan de verwarming van flatgebouwen, kantoorgebouwen, scholen, openbare gebouwen, industriële gebouwen, showrooms, winkels,…. Zo plaatsen wij in magazijnen, werkplaatsen en showrooms vaak luchtverhitters.

Ook voor deze grote installaties geldt onze totaalservice inzake advies, plaatsing, onderhoud en herstellingen.

Afbeelding van een verwarming - Heatco
Afbeelding van een verwarming - Heatco

De verwarming vernieuwen in een appartementsgebouw?

Wij worden vaak ingeschakeld voor het vernieuwen van de verwarming in appartementsgebouwen. Zo bouwen wij de bestaande installatie met een ketel op een gemeenschappelijke schouw om naar energiezuinige gascondensatieketels per appartement met een aangepaste schouwvoering. Wij plaatsen in elk appartement de nieuwe gasketel en passen de schoorsteen aan.